Weetjes van de moderne kantoor

Wij brengen dagelijks heel veel tijd door in onze kantoorruimte. Zo een plek moet uitnodigend zijn en het moet jou zeker helpen tot rust te komen. Niet een ieder heeft een moderne kantoorruimte. Wist je dat je een oud kantoor heel makkelijk kan omtoveren tot een modern kantoorruimte?

Tips die je zeker moet weten

 1. In een moderne kantoorruimte heb je veel daglicht. Voldoende daglicht zorgt ervoor dat mensen met plezier hun werk doen.
 2. Een modern kantoor heeft flexibele werkplekken. Flexibele werkplekken zijn plekken die je kan transformeren tot andere ruimtes.
 3. In een modern kantoorruimte vind je veel open ruimtes. Openheid is belangrijk.
 4. Een modern kantoorruimte en milieuvriendelijk zijn gaan samen. In veel van deze ruimtes vind je een groenwand. Deze brengt veel zuurstof naar binnen.
 5. Bij het inrichten van je kantoor moet je altijd 2 type verlichtingen hebben nm. werk- en sfeerverlichting. Verlichting is heel erg belangrijk om deze je helpt om je beter te kunnen concentreren.
 6. Wil je toch gescheiden ruimtes in je kantoor? Dan raden wij jou aan om glas te gebruiken. Het glas maakt dat je nog steeds een open sfeer hebt.
 7. Met een interactieve ruimte kan je creativiteit stimuleren. Collega’s kunnen samen in deze ruimte gedachtes met elkaar wisselen
 8. In een modern kantoor horen designmeubelen thuis. Denk hierbij aan design vergadertafel en stoelen. Investeer in duurzame spullen omdat deze lang meegaan.
 9. Een moderne kantoorinrichting heeft kleur. Dit hoeft niet speciaal een muur te zijn maar kan ook een opvallende stoel of kast zijn. Een moderne ruimte heeft meer neutrale kleren als grijs, wit en zwarte tinten. De kantine mag wel een opvallende kleur hebben omdat deze je kan oppeppen of opfleuren.
 10. Voor een grote ruimte kan je het best voor vloerbedekking kiezen. Krijg je veel mensen dagelijks op je kantoor dan raden wij je aan om te gaan voor tegels of hout. Je zou ook kunnen kiezen om in ruimtes waar er niet veel mensen komen vloerbedekking te plaatsen. Dit geeft ook een ander sfeer aan je kantoor.

De moderne ruimte

In een moderne ruimte horen planten thuis. Wij hebben 4 voordelen van planten voor jou genoteerd.

 1. Planten zorgen voor een betere luchtkwaliteit

Kantoorruimtes zijn vaak volledig afgesloten waardoor er geen frisse lucht naar binnen kan komen. Zo een ruimte is vol met vervuild lucht dat afkomstig is uit printers, schermen, schoonmaakproducten en materiaal waarvan de banken of vloerbedekking van gemaakt is. Deze producten stoten materiaal die de lucht in de ruimte vervuild. Doordat je de vervuilde lucht inademt kun je last krijgen van hoofdpijn, je ogen en je keel. Deze problemen kunnen voor een deel opgelost worden door planten in de verschillende ruimtes te plaatsen. Enkele luchtzuiverende planten zijn: gerbera’s, klimop en de rubberplant.

 1. Planten verlagen je stress.

Planten zorgen voor een ontspannen sfeer op kantoor. Ook fleuren planten je ruimte op. Volgens experts kan je stress afnemen als je in een ruimte komt waar er planten zijn. Volgens hun nemen de gevoelens van angst, pijn en verdriet af. Ook geven zij aan dat mensen die veel achter de pc bezig zijn en zicht hebben op een groene plant, minder vaak last hebben van werkstress. Ook zijn deze mensen minder vaak ziek. De reflectie van het groen maakt ook dat de ogen minder snel vermoeid raken.

 1. Mensen op kantoor zijn productiever en creatiever wanneer er planten aanwezig zijn in de ruimte. Planten hebben een positief effect op creativiteit van mensen.
 2. Door planten kun je ook minder last hebben van geluidsoverlast. Je zal wel rekening moeten houden met de grootte van de plant.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Theme: Overlay by Kaira