Tips/ Ideeen

Velen brengen meer dan de helft van de dag door op kantoor. We zitten veel langer achter ons bureau in een gesloten ruimte. Dit heeft natuurlijk een negatieve impact op onze gezondheid. Ben jij ook een van de personen die daarin een verandering wilt brengen, dan ben jij op de juiste website.

 

In deze blog hebben wij 8 tips voor een gezonde kantoor voor jou genoteerd

  • Ander soort werkplekken

Heb jij een baan waarbij je veel zittend je werk moet doen? De bedrijven Markant en Worktrainer hebben speciaal voor deze groep een product op de markt gebracht. Je kan vanaf nu al fietsend achter je bureau je werkzaamheden verrichten. Onderzoek heeft uitgewezen dat je al fietsend je werk beter kan uitvoeren.

  • Al lopend vergaderen

Onderzoek heeft ook hier uitgewezen dat je hersenen beter functioneren als je in beweging bent. Behalve dat de mens creatiever is, is lopen ook goed voor de doorbloeding en voor de spijsvertering. Heb je een informele vergadering waarbij geen gebruik hoeft te maken van je computer dan raden wij je aan om een rondje te gaan lopen door het kantoor. Je zou ook buiten kunnen lopen

  • Ergonomen werkplek

Zorg ervoor dat je geen last van je nek en schouder krijgt. Op het internet zijn er heel veel artikelen over ergonomen meubilair. Neem ze goed door en kies de juiste stoel die bij jou past.

  • Planten brengen je tot rust. Plaat enkele planten in je ruimte. Behalve dat ze je tot rust brengen zorgen ze er ook voor dat vuile lucht wordt omgezet in schone lucht.
  • Zithouding veranderen

De hele dag in 1 zithouding zitten is niet gezond. Heb je geen fiets die je kan gebruiken achter je computer dan raden wij jou aan om van tijd tot tijd je zithouding te veranderen. Ook is het verstandig om over elke uur een paar minuten door het gebouw te gaan lopen.

  • Genoeg drinken

Zit je 8 uren lang achter de computer dan raden wij jou aan om veel water te drinken, het liefst 2 liters per dag. Veel water drinken zorgt ervoor dat je regelmatig naar het toilet moet en hierdoor je dagelijkse beweging krijgt. Ook is het drinken van water goed voor je haar, huid en nieren. Probeer zo weinig koffie en thee te drinken. Deze dranken drijven vocht van je lichaam af en zorgen voor slaap problemen

  • Goede verlichting en ventilatie

Zorg ervoor dat je ruimte voldoende daglicht krijgt. Ga niet tegenover een grote raam zitten omdat je last kunt krijgen van lichtweerkaatsing op je scherm. Maak je gebruik van kunstlicht (lampen) dan is het verstandig om in plaats van je scherm te laten schijnen op het plafond zodat je geen last krijgt van reflectie.

  • Neem een powernap

Een powernap aan het werk klinkt misschien raar maar onderzoek heeft uitgewezen dat deze een positieve effect kan hebben op je werk. Een korte slaapje zorgt ervoor dat je stressniveau omlaag gaat en je productiviteit juist omhoog

Theme: Overlay by Kaira