Ook deze dingen heeft een loodgieter nodig

De loodgieter heeft verschillende gereedschappen en apparaten nodig om goed werk te kunnen leveren. De bekende gereedschappen die de loodgieter nodig heeft zijn, zaag, moersleutels, zuigpompen, lasapparaten enzovoorts. Elke loodgieter heeft zijn eigen favoriete merk, om mee te werken. Maar er zijn ook enkele extra dingen die de loodgieter nodig heeft. Ze vallen niet op, maar zijn heel belangrijk.

Jassen en shirts

Overhemden die loodgieters dragen zijn niet te strak zijn, omdat dit hun bewegingen in hun werk kan beïnvloeden. Deze shirts hebben ook dikkere materialen voor extra bescherming tegen scheuren en schade. Verder hebben ze ook een jas aan. De jassen van de loodgieter werken hetzelfde als het shirt, maar dit biedt uitgebreide bescherming, vooral op het gebied van de armen. Deze zijn flexibel en comfortabel zodat de loodgieter vrij kan werken en bewegen.

Werkbroeken/ -shorts

Elke loodgieter heeft er een paar. Ze zijn vergelijkbaar met traditionele broeken, maar bevatten dikkere vezels en een aantal zakken voor gereedschap, accessoires en extra materialen. Dit is vooral handig voor loodgieters omdat het voorkomt dat ze heen en weer rennen naar hun busje voor benodigdheden of extra hulpstukken. Sommige werkbroeken hebben zelfs gewatteerde kniegebieden. Als loodgieter wordt veel werk gedaan onder vloeren en in krappe ruimtes. Knielen is soms de gemakkelijkste manier om moeilijk bereikbare plekken te bereiken. Deze kniebeschermers zorgen ervoor dat de knieën van de loodgieter worden beschermd en geven ze een kleine vulling om verder letsel aan gewrichten en gevolgen voor de gezondheid op langere termijn te voorkomen.

PBM

Persoonlijke beschermingsmiddelen of PBM is een uiterst belangrijk onderdeel van werkkleding voor loodgieters. Enkele van de meest gebruikte veiligheidsuitrustingen van loodgieters zijn een gasmasker, een veiligheidsbril, veiligheidshelm en handschoenen.

Een gasmasker is nodig om te beschermen tegen het inademen van gevaarlijke chemicaliën. Meestal gebruikt een loodgieter het bij het omgaan met risicovolle chemicaliën, het uitvoeren van houtbewerkingen met cirkelzagen en houthakkers, en in ernstiger gevallen bij het omgaan met gaslekken.

Handschoenen worden gebruikt om de handen van de loodgieter te beschermen, aangezien contact met rioolwater, chemicaliën en andere schadelijke stoffen bij deze werkzaamheden onvermijdelijk is. Ze kunnen ook infectie voorkomen als de handen van de loodgieter krassen of wonden hebben.

Loodgieterswerklaarzen

Niet zoals een gewoon paar laarzen, zijn de werkschoenen van een loodgieter gemaakt met een dichtere rubber om de voeten extra bescherming en veiligheid te bieden tegen gevaarlijk water en industriële materialen. In lijn hiermee hebben de werkschoenen van de loodgieter stalen neusranden, die dienen als bescherming voor het geval zware of scherpe voorwerpen direct op hun voeten vallen.

Ruggordels

Ruggordels beschermen de rug tegen alle pijn en angst die gepaard gaat met letsel door tijdens het werk rugsteunriemen en bretels te dragen. Deze geweldige oplossingen zorgen ervoor dat de rug de ondersteuning krijgt die hij nodig heeft om zware voorwerpen op te tillen.

Als laatst

Naast de gereedschappen heeft de loodgieter ook werkkleding en PBM nodig. Dit zijn dus de dingen die loodgieters dragen om hun veiligheid en goede gezondheid te garanderen. Met de juiste gereedschappen en werkkleding kan de loodgieter zijn werk naar behoren uitvoeren.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Theme: Overlay by Kaira