Tips voor efficient inrichten kantoor.

      No Comments on Tips voor efficient inrichten kantoor.

Mensen hebben graag dat ze aan een goed kantoor zijn. Het motiveert hen, geeft hen energie, stimuleert hun creativiteit met als gevolg dat het productieve arbeiders oplevert. Daarnaast moeten al deze elementen een vlotte en constante stroming hebben als het een productieve organisatie wenst te worden. Het gaat namelijk om efficiëntie. De volgende tips geeft richtlijnen voor het efficiënt inrichten van de kantoorruimte, hoe klein die ook mag zijn, want zonder efficiëntie wordt er veel (creatief of productief) energie verspild.

Een Open Sfeer creëren

Het komt nu vaker voor dat men kantoren inricht op basis van openheid en minder van die afgesloten hokjes wil hebben. Het stimuleert een vlotte uitwisseling van ideetjes en informatie zonder enige barrière. Openheid wordt ook gecreëerd door glazen muren te laten opzetten. Misschien heb je minder privé vergeleken met de koffiekamer, maar het laat een klein ruimte zeker groter lijken en kan je makkelijk een mede collega wenken als er wat is en of een kopje koffie lust. Een van mijn betere vrienden is boekhouder Eindhoven maar houdt enorm veel van inrichten van woningen. Hij is een van de bedenkers van dit bericht geweest.

Daglicht voor het verspreiden van licht en energie

Een ruimte goed laten verlichten met behulp van daglicht bespaart geld, hoofdpijn van vermoeide ogen, geeft energie en stimuleert creativiteit. De ruimte zal er ook nog veel groter lijken als je je ruimte nog eens wit verft. Je hoeft dan minder lampen te plaatsen gezien de kleur wit, daglicht perfect reflecteert. Hoera! Een ruimte bomvol energie!

Comfortabel en duurzaam meubilair

Comfort is een must. Waar men ook werkt. Wie uren op een stoel zit die je zitvlak een steenpuist bezorgt, kiest liever voor iets beters.  Ook je cliënten hebben er baat bij en zorgt ervoor dat het bedrijf een goed imago krijgt, omdat de cliënt zich verwend voelt.

Houd het netjes

Koop nooit teveel accessoires of kantoorbenodigdheden voor je ruimte. Die zal je ruimte alleen maar kleiner laten lijken en op gegeven moment zal het ook een uitdaging worden om spullen op te bergen. Ruim altijd netjes op na het werk. Het zorgt voor minder stress als men op het werk aankomt de volgende ochtend.  

Wees creatief en moderniseer

Als je toch voldoende geld op zak hebt en wil hebben dat je organisatie blijft groeien, helpt het je kantoor te moderniseren. Details beogen aandacht. Je kunt het laten financieren wat kan maken dat je organisatie een boost krijgt in die creativiteit van je kader.

Slot

Klein beginnen mag geen uitdaging zijn als je je ruimte groot kan laten lijken door die hokjes en donkere ruimtes zoveel als mogelijk te minimaliseren. Daglicht creëert een energieke sfeer voor creativiteit, maar wie niet comfortabel is, kan dat ook niet zijn. Toch is het belangrijk om het kantoor netjes te houden, zodat je je doel voor je kunt zien en kan moderniseren indien nuttig.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *