HOE JE KUNT WETEN WELKE TYPE KANTOOR BIJ JOU PAST

Het is wetenschappelijk bewezen dat de omgeving waarin er gewerkt wordt een degelijk effect heeft op de verrichte werkzaamheden. De meningen zijn natuurlijk verdeeld en de manier waarop een individu zijn werkomgeving inricht is strikt persoonlijk. Spelen met kleuren van de wanden kan ook een effect hebben op de werkomgeving, schilder Arnhem kan daarmee zeker helpen. Hieronder zullen we verschillende typen kantoorindelingen bespreken en misschien vind jij daartussen eentje die bij je past.

1. Huis kantoor – dit is de laatste jaren zeker gaan groeien. Wie vind het niet fijn om vanuit bed je kantoor binnen te kunnen lopen? Maar natuurlijk verschilt dat bij een ieder. Niet iedereen heeft even veel zin in werken als hij nog in zijn comfortable woonomgeving is. Er vindt onbewust een bepaalde mindshift plaats als je onderweg ben van huis naar het werk. Mentaal bereid je je voor op het binnentreden van je werkruimte. Het voordeel van dit type kantoor is dat je geen rekening hoeft te houden met anderen, rustig en geconcentreerd kunt werken. Behalve als jij een stay-at-home ouder bent natuurlijk.

2. Speels kantoor – veel grote bedrijven gebruiken dit soort kantoren. Een speels kantoor biedt jou vrijheid in denken, vrolijkheid en een niet al te serieus werkgevoel. De kantoren van Google geven hier het beste voorbeeld van. Op een speels kantoor kan je van alles vinden, bijvoorbeeld een massagekamer voor tijdens de lunch.

3. Cellen kantoor – bij het zien van cellen kantoren, cubicles, denk je heel gauw aan een hele serieuze en strakke werkvloer. Misschien een advocaten bureau of een bank. Een cellen kantoor is een werkomgeving waarbij elk personeelslid zijn eigen ruimte (cel) heeft binnen het kantoor. Voordeel hiervan is dat er altijd wel even hulp gevraagd kan worden aan een collega. Aan de andere kant kan dit een hele drukke werkvloer zijn, wat kan leiden tot afleiding en minder tot geen privacy.

4. Studio kantoor – dit soort kantoren worden meestal gebruikt door de creatieve en artistieke bedrijven zoals architectenbureaus, grafische ontwerperbureaus, modeontwerpers en designers. Zij hebben meestal ook alleen een grote werktafel nodig, een tafel voor de laptop, en een scherm waarop een design geprojecteerd zou kunnen worden.

5. Modern kantoor – in een modern kantoor wordt er vaak gespeeld met glas, open ruimtes, verstelbaar meubilair en staal. Het wordt meestal gebruikt door accountancy bureaus of dienstverlenende bedrijven. Het doel hiervan is dat de klant of partner zich op zijn gemak en heel comfortabel voelt bij werkbezoeken.

6. Openbaar kantoor – voor de flexibele werknemer of de nieuwe kleine ondernemer is dit zeker wel een interessante oplossing. Wifi en nodige aansluitingen wordt voor gezorgd en voor een maandelijkse huurprijs bezit je over een werkomgeving waar jij rustig kan werken. Dit kan ook een ruimte zijn binnen in een cafe of een koffieshop. Het voordeel is dat je ook niet weg hoeft tijdens de lunch of heel snel een bakje koffie kan halen.

Jouw werkomgeving wordt voor een groot deel voor je bepaald, maar waar jij jouw prettig bij voelt bepaal je zelf. De stelling “what you give is what you get” is hier daarom heel toepasselijk. Het geen een werkgever biedt zal een effect hebben op wat de werknemers presteren. Heb jij hiertussen jouw ideale werkomgeving kunnen vinden?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *